sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Chapter one - The birth!

Erou - persoană care se distinge prin vitejie şi prin curaj excepţional în războaie, prin abnegaţie deosebită în împrejurări dificile; fiinţă pământeană, înzestrată cu puteri supraomeneşti sau care a devenit celebră prin faptele sale deosebite.
Doream sa incep cu definitia data de dictionarul explicativ al limbii romane pentru ca toata lumea sa inteleaga ca eroii sunt o specie disparuta in ziua de astazi. De ce abordez acest subiect? Poate ca in timp ce voi toti cititi ''erou'', eu citesc speranta. Rolul unui erou e simtit cu ardoare de fiecare dintre noi, simtim lipsa unei imagini pline de forta care sa ne redea increderea in propriile noastre puteri. De cate ori nu v-ati confruntat cu deznadejdea de a nu sti cum sa faceti fata problemelor pe care soarta le arunca pur si simplu in directia voastra? De cate ori ati intins mana plini de speranta dar nu ati gasit pe nimeni acolo, pe nimeni care sa va arate calea?
Ei bine, toti avem metode de a trece peste momentele dificile din viata noastra. Dar inca nu a descoperit nimeni modul de a evita procesele de constiinta. Oare am procedat corect? Oare nu a suferit nimeni din cauza noastra? Cum puteam sa actionez spre binele tuturor? Daca si tu iti pui toate aceste intrebari inseamna ca si tu cauti un erou. Problema e ca nu iti spune nimeni unde sa cauti... Vestea buna e ca nu trebuie sa cauti prea departe, de fapt nu trebuie nici macar sa te dai jos din pat. Tot ce trebuie sa faci e sa inchizi ochii si sa te intrebi cine si ce esti. Vei descoperi curand ca toate calitatile enumerate mai sus sunt o parte din identitatea ta, ca si tu ai calitatile necesare, ca si tu poti fi un erou!
Linia dintre bine si rau e difuza in aceste timpuri, interesul personal are mai multa putere si in umbra lui e greu de observat interesul celorlalti. Dar care e legatura mea cu ceea ce isi doreste restul lumii? Asta ati putea intreba si pe buna dreptate pentru ca de aici porneste adevarata problema a societatii in care traim. Cand tu reusesti sa pui binele celorlalti in fata interesului propriu treci intr-o cu totul alta stare de evolutie. In mod ciudat vei descoperi ca ai forta necesara pentru a fi mai mult decat ai fi crezut vreodata, ca energia ta pare sa nu se mai sfarseasca. Brusc, nu va mai trebui sa te chinui sa vezi cea mai buna metoda de a te ajuta pe tine pentru ca ajutandu-i pe alti te ajuti in primul rand pe tine. Pacea interioara nu poate veni din egoism si interes, iar linistea sufletului tau nu poate veni decat din linistea sufleteasca a celor din jurul tau!
Ce incerc sa spun aici e ca trebuie sa incetam aceasta goana acerba dupa un ideal fals. Adevaratele probleme sunt afara si trebuie sa iesim cu totii pentru a le putea infrunta impreuna! Eroi sau nu, nu mai conteaza cat timp avem acelasi tel, nu mai avem timp de pierdut.
A venit vremea sa ne acceptam conditia de oameni puternici si presupusi inteligenti, de eroi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu